Felnőttoktatási tagozat felvételi rendje a 2022/2023. tanévre

2022. augusztus-szeptember

A felnőttoktatási tagozat esti munkarendű gimnáziumi és levelező munkarendű általános iskolai osztályaiba a 2022/2023. tanévre

2022.08.24. (szerda) és
2022.09.15. (csütörtök)

között lehet beiratkozni az alábbi rend szerint:

Hétfőn és szerdán 9-12,
Kedden és csütörtökön 13-15.30 között.

A beiratkozáshoz szükségesek a személyes dokumentumok és a korábbi tanulmányokat igazoló dokumentumok. (Pl: Bizonyítvány vagy annak hiteles másodlata.) Illetve egyéb oktatáshoz kapcsolódó dokumentumok másolatának leadása (pl. szakértői vélemény).
A helyszínen kapott adatlapok kitöltését, leadását és egyéb ügyintézést követően lehetséges csak a beiratkozás. A felvételt minden esetben egy rövid beszélgetés előzi meg, melyben tájékoztatjuk a leendő hallgatót a várható különbözeti vizsgákról és azok sikertelenségének esetén a következményekről. Kiskorú tanuló csak törvényes képviselő jelenléte mellet vehető fel.

Felnőttoktatási tagozatra legkorábban csak arra a tanévre vehető fel a hallgató, amelyik tanévben a 16. életévét betölti.

Jellemzően nem tanköteles, dolgozó és/vagy családos emberek a jelenlegi hallgatóink. (Felső korhatár nincs.)
A felvételről a végleges döntést az intézményvezető asszony hozza meg.
Olyan jelentkezőket várunk, akik komolyan gondolják a gimnáziumi tanulmányok elkezdését, folytatását és valóban mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikeresen érettségizzenek vagy befejezzék az általános iskolai tanulmányaikat. Iskolánk segíti a családos, dolgozó embereket abban, hogy alapfokú vagy középfokú végzettséget szerezzenek. Ehhez azonban szükséges a rendszeres iskolai jelenlét és a minimális hiányzás.

Tisztelettel:
Bécsi Szilvia

Újpesti Bródy Imre Gimnázium és Általános Iskola
Intézményvezető-helyettes